čtvrtek 19. listopadu 2020

Nezapomeňte na naši on-line výtvarnou soutěž "Kočky kam se podíváš"

 Ahoj kluci a holky, ahoj všichni tvořivci!

Nezapomeňte!
Ještě do 23. listopadu můžete malovat, kreslit a tvořit nejrůznější kočičárny do soutěže Kočky kam se podíváš! Máme před sebou sychravý víkend, čas jako stvořený sednout si doma ve vyhřátém pokojíčku a tvořit, tvořit, tvořit!
A když se s námi o své výtvory podělíte, můžete vyhrát krásné ceny!

Obrázky je třeba vyfotit nebo oskenovat, podepsat a poslat mailem na info@kfbz.cz nebo zprávou na facebook @zlinknihovna.

Obrázky budou zveřejněny na facebooku knihovny, kde se bude také hlasovat. „Lajk“ svému favoritovi bude možné udělit od 25. do 30. listopadu 2020.

Vítězové, kteří získají krásné knižní ceny a drobné dárky od knihovny, budou zveřejněni 1. prosince 2020.

Nezapomeňte si důkladně prostudovat pravidla.

Abychom vám dodali odvahu a inspiraci, kocour Miloš knihovní našel na internetu návod a podle něho pro vás takovou soutěžní kočičandu vyrobil! Jak to dopadlo? Na to se můžete podívat a přidat se k našemu tvoření.
Stačí si připravit kartonovou krabici od maminčina balíčku, nůžky, zalamovací nožík (s tím vám určitě pomůže maminka nebo tatínek), tužku, lepidlo, pastelky nebo štětec a barvičky. Hodit se budou staré dřevěné korálky, nalepovací očička nebo ozdůbky, mašle a špejle od nanuku. No a chuť do práce a jdeme na to!

Najdeme si hezkou krabici.

Krabici rozstříháme.

Vše co budeme potřebovat máme připraveno.

Vybereme si větší kousky kartonu na tělíčko.

Polovinu kočičího tělíčka si předkreslíme na karton a vystřihneme tak, abychom neodstřihli přerušovanou čáru.

Vystřiženou polovinu kočičího tělíčka nařízneme zalamovacím nožíkem na přerušované čáře, ale nesmíme ji uříznout! Potom přeložíme, obkreslíme a vystřihneme tělíčko celé.

Celé vystřižené tělíčko s naříznutým ohybem máme hotovo.

Další na řadě jsou botičky. Vystřihneme si čtyři čtverečky velké tak akorát, abychom nevyrobili kocoura v botách. A pak vystřihneme malý čtvereček do rohu každého většího čtverce.

Podle obrázku si nakreslíme přerušované čáry a v těch místech botičky nařízneme zalamovacím nožíkem, abychom je mohli pohodlně přeložit. Pozor ať si je nerozřežete vejpůl!

Pak si na další karton nakreslíme hlavičku.

Hlavičku vystřihneme a obkreslíme, abychom měli dva stejné díly. Přední a zadní část.

A můžeme začít lepit.

Slepíme přední a zadní část hlavičky. Nezapomeňte dovnitř vlepit špejli od nanuku, vznikne nám krk, na kterém bude hlavička držet. Čtverečky přeložíme přes naříznutou část a vlepíme dovnitř špejle. A ejhle, máme nožičky. Lepidlem nešetříme a můžeme na chvíli scvaknout kolíčkem na prádlo, aby se vše dobře přilepilo.

Hlavičku a nožičky vlepíme na vnitřní stranu tělíčka, přilepíme pásek kartonu jako ocásek, zatížíme a necháme důkladně zaschnout.

A ještě malý trik. Dovnitř do tělíčka vlepte oboustranně malou papírovou harmoniku, aby kočička hezký stála a nevypadala jako placka.

Hotovo. Jdeme chystat barvy.

Jak kočičku vybarvíte, pokreslíte, ozdobíte a jaká ji vyrobíte očička a fousky už je jen na vaší fantazii.

A tady je naše kočička Fintilka.

Fintilka a Kocour fotbalista

Tak hurá na to, my vám držíme palce ať se vám kočičáci a kočičandy podaří. Těšíme se, až si budeme moci ty krásné obrázky nebo třeba figurky prohlédnout a vystavit.
A ještě Vám posíláme pár fotek ze zákulisí. 
Váš kocour Miloš a všechny knihovnice a knihovníci







Žádné komentáře:

Okomentovat