úterý 6. října 2020

Bylo, nebylo... Večer s Andersenem

Pohádková Noc s Andersenem byla plánována na pátek 27. 3.  2020 na téměř 1700 místech. Nocovat mělo na 95.000 malých i velkých účastníků, a to nejen v Čechách, na Moravě, ve Slezsku, ale také na Slovensku či v Polsku, ve Slovinsku, v USA, Chorvatsku, Dánsku, Německu, Saúdské Arábii, Turecku, Řecku, Švýcarsku, Itálii, Velké Británii, na Novém Zélandu, v Kanadě či na Maltě, v Austrálii, Francii, Bulharsku, ve Španělsku a Portugalsku, v Litvě i Singapuru - tedy celkem v 24 zemích světa!

Okolnosti nebyly pohádkám nakloněny, díky koronavirové pandemii muselo být pohádkové nocování přesunuto. Náš Večer s Andersenem měl proběhnout v pátek 9. října 2020. Vyhlášení nouzového stavu nám bohužel opět přineslo komplikace a Večer s Andersenem jsme byli nuceni zrušit podruhé. A tak vznikl nápad a zároveň výzva...

Milé děti, milí rodiče! 
Uspořádejte si svou vlastní noc! Zkuste věnovat páteční večer společnému čtení, rodinnému divadélku s literárními předlohami, společnému povídání o tom, co rádi čtete, malování obrázků inspirovaných četbou, připravte si čtecí doupata či polštářky, napište společný příběh či natočte video, jak si společně čtete! Najděte si pohádkový recept a společně si něco upečte... Můžete si také noc rozdělit - do půlnoci si mohou rodiče číst s dětmi, po půlnoci pak bez dětí :-) Buďte na příjmu, sdílejte na Facebooku Noci s Andersenem nebo pošlete na e-mail nocsandersenem@gmail.com fotky nebo kraťoulinká videa, jak si čtete či pochutnáváte na pohádkových dobrotách. Došlé zprávy budou slosovány a 15 dětí odměněno krásnou knihou z nakladatelství Argo nebo audioknihou vydavatelství Tympanum.

Den i podvečer s Andersenem v živém vysílání připravuje také Rádio Junior, a jak píše šéfredaktor Tomáš Vacek: "Noc s Andersenem bude jako téma dne, knížky a podvečerní čtení tedy budou tématem vysílání od rána až do 19.00 hodin."


V pátek 9.10.2020 ukončí Noc s Andersenem Týden knihoven v České republice.

Zdravici dětem zašle dánský velvyslanec v Praze pan Ole Frijs-Madsen. Záštitu nad Nocí s Andersenem převzal ministr kultury ČR pan Lubomír Zaorálek, jeho zdravici najdete na http://nocsandersenem.cz/ke-stazeni.html

Noc s Andersenem pořádá Klub dětských knihoven SKIP a Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR



Žádné komentáře:

Okomentovat