úterý 4. června 2019

Dětský čtenářský klub Knihožrouti se hlásí


Květnové setkání čtenářského klubu Knihožrouti bylo plné záhad, pátrání a detektivních příběhů pro děti. Jaké ale bylo naše překvapení, když jsme se chtěli pustit do prohlížení detektivních knížek a namísto nich jsme nalezli pouze vzkaz od tajemného fantoma, který nám knížky odcizil!
Po jeho stopě se vydaly pátrat hned tři detektivní kanceláře:
-(Pro)koumáci
- Detektivní pátračky na stopě
- Líní detektivové

Pátrání nebylo vůbec snadné, čekala na nás spousta šifer a úkolů. Museli jsme také prokázat jak se v knihovně a v knížkách vyznáme. Hledali jsme skryté stopy, šifry ukryté v textu a pořádně jsme si potrápili hlavy při odhalování tajemného vzkazu, který nás dovedl ke ztraceným knihám.
Když už se nám podařilo ztracené knihy najít, nejen že jsme si je pořádně prohlédli a zjistili, o čem vlastně jsou, ale dokonce jsme si s nimi zahráli hru Přines si svou knihu. Během hry jsme ale objevili v jedné z knih ukrytou mapu k pokladu. Chvíli nám sice trvalo zjistit, že průzory zakreslené na mapě budou okna, centrální velín – stůl paní knihovnice a tajemné almary budou skříně, ale poklad jsme nakonec vypátrali a každý Knihožrout si z něj mohl vzít svou odměnu.
Poklad byl odhalen a knihy nalezeny a samozřejmě vypůjčeny ke čtení domů a prozradíme, že nezůstalo jen u jedné knihy. Vždyť také Knihožrouti soutěží o to, kdo přečte nejvíce knížek a napíše k nim doporučení pro ostatní čtenáře – o tom ale zase příště.

A kdy se bude konat další schůzka našeho čtenářského klubu? 
Už v úterý 11. 6. při zábavném čtení.
Těší se na vás vaši Knihožrouti 









Žádné komentáře:

Okomentovat