sobota 30. března 2019

Večer s Andersenem se vydařil

Nazdárek chlapci a děvčata!
Ani jsme se nenadáli a Večer s Andersenem máme za sebou. Ani se mi nechce věřit, jak strašně rychle se to seběhlo a jak rychle to uteklo.
Ale! Bylo to super!
Byl to vskutku dobrodružný podvečer. Pátrali jsme s dětmi po stopách Albatrosu. Jestlipak vůbec tušíte, co to je? No jasně nakladatelství, které vydává báječné knihy pro děti a slaví 70. narozeniny, ale také mořský pták a dokonce letadlo!
Děti, které přišly, si založily vlastní detektivní kanceláře. Byly hned čtyři:
Detektivní kancelář VAHEV Holmes, to jako Vilém, Anička, Honzík, Eliška a Venda slavní detektivové;
Detektivní kancelář Botička s.r.o., pátrači z města obuvi;
Detektivní kancelář Black Lightning, protože Černý Blesk je nejlepší pátrací pes;
Detektivní kancelář Poutači s chytrou sovičkou ve znaku, protože detektiv musí být důvtipný a důmyslný.
Na děti čekalo také skvělé překvapení. Přijeli nás navštívit paní policistka a opravdový policejní technik. Dětem předvedl, jak se snímají otisky prstů, jak se zajišťují stopy a důkazy a také se dověděly spoustu zajímavostí, třeba co je to identikit nebo DNA. To koukáte!

Byl to večer plný zábavného a dobrodružného pátrání, všichni prokázali odborné a praktické znalosti a schopnosti provádět vyšetřování. Byli shledáni odvážnými, neboť se dostavili večer po setmění do Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně a neohroženě čelili vskutku zapeklitým úkolům jim přiděleným. Slavnostně se stali knižními detektivy.

 

Tak zase za rok. Nezapomeňte, slavíme narozeniny slavného dánského pohádkáře Hanse Christiana Andersena, který se narodil 2. dubna 1805.

 
Pohádky H. Ch. Andersena najdete ZDE.
Slavnostní večer jsem pro vás vyfotil a fotky najdete ZDE.
Váš zpravodaj kocour Miloš knihovní









 


 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat