sobota 24. března 2018

Večer s Andersenem byl supeeer

Hola heeeej!
I letos k nám zavítal pan Anderseeeen. Teda ne osobně, to dá rozum, ale sešli jsme se spolu s dětmi, abychom si připomněli jeho narozeniny. 
Tento rok jsme se při Večeru s Andersenem  veselili na téma „Máme rádi zvířata“. No, já neznám nikoho, kdo by zvířata rád neměl. A tak jsme si vyslechli velice zajímavé vyprávění o zvířatech, která známe ze zlínské ZOO. Viděli jsme opravdovou kůži ze lva, vlastně lvice Míši, co chudák umřela, protože už byla moooc stará, drápy, rohy, vejce, odlitek ruky gorily, vycpaného rejnoka a dokonce lebky a celou řadu dalších úžasných věcí. 
Každý z nás si vyrobil zvířecí masku a užili jsme si spoustu legrace při pantomimě. Schválně, jak byste předvedli třeba lenochoda nebo netopýra, když přitom nemůžete promluvit ani slovo!
Také jsme si při hrách a soutěžích připomněli jaké vlastnosti zvířata mají a co se o nich říká. Já třeba vůbec netušil, proč se říká „drápe jako kocour“.  Bylo tady opravdu veselo. Moc se mi to všechno líbilo, zvlášť proto, že to byl tak trochu i můj svátek, když jsem taky zvířátko, přesněji kocour. A ne ledajaký, ale knihovní.
A nemyslete si, líbilo se to především všem dětem, které přišly. Dováděly a radovaly se se mnou a na památku si odnesly placku, která je na tento večer památeční a bude jim ho připomínat!
Tak vás všechny zdravím a těšte se na mé další reportáže z akcí dětského oddělení. 
Váš šikovný kocour Miloš knihovní!















Žádné komentáře:

Okomentovat