pondělí 22. února 2016

Zajímavé tipy pro vás

Národní pedagogické muzeum a knihovna J. A. Komenského vyhlášuje výtvarnou soutěž pro děti a mládež s názvem Karel IV. očima dětí.
Pravidla soutěže naleznete ZDE.




Všichni, kdo jste výtvarně nadaní nebo rádi a s nadšením tvoříte, máte šanci! Tak neváhejte a přihlaste se, můžete tak oslavit 700. výročí narození Karla IV.
 
Další celostátní literárně-výtvarnou soutěž pro děti i dospělé vyhlásila Městská knihovna Dobříš. Soutěž připomíná 150.výročí narození pohádkářky, ilustrátorky a přírodovědkyně Beatrix Potter. Předsedkyní literární poroty letošního ročníku je Petra Braunová, předsedou výtvarné poroty ilustrátor Jiří Bernard. Hlavní ceny v obou kategoriích jsou 3, 2 a 1 tisíc korun. Uzávěrka je 29. 4. 2016.
Pravidla, přihlášku a podrobné informace najdete na stránkách Městské knihovny Dobříš.
 



Úřad pro ochranu osobních údajů u příležitosti „Dne ochrany osobních údajů“ 28. ledna 2016 vyhlásil 10. ročník soutěže pro děti a mládež „Moje soukromí! Nekoukat, nešťourat!“. A jaké téma bylo vybráno letos? Tentokrát zapojte svou fantazii a ukažte, jak by podle vás vypadal svět bez soukromí. Neexistovalo by žádné tajemství, nic ze svého života byste si nemohli nechat jen pro sebe. Jak by takový svět fungoval? Byl by lepší, nebo horší, než je náš současný svět? A jak by mohl vzniknout – vzdali se ti, kteří v něm žijí, svých osobních údajů a soukromí dobrovolně, přišli o ně vlastní nevědomostí či chybou nebo jim je někdo vzal násilím? Popusťte uzdu své fantazii a pište povídky, úvahy nebo scénáře. Můžete také vymyslet a sehrát scénku a natočit ji na video.

 
Autoři nejlepších zpracování se mohou těšit na zajímavý program slavnostního předání cen.
Aktuální informace o soutěži budou průběžně k dispozici na webových stránkách Úřadu www.uoou.cz v rubrice Pro mládež.
 
Všem, kdo budou soutěžit, držím palce!
Váš zpravodaj, kocour Miloš knihovní

Žádné komentáře:

Okomentovat