pátek 24. srpna 2018

Týden třetí - reportáž

Ahoj kluci a holky,
včera jsme dokončili naše společné prázdninové putování, při kterém se nám podařilo prosvištět skoro celý svět. V úterý jsme se vypravili za lovci lebek a po vzoru indiánu Shuarů se to tu hemžilo hýbacími kostlivci a strašidelnými girlandami z lebek. I když to vypadalo chvílemi opravdu hrůzostrašně, všichni statečně vydrželi až do konce, aby si mohli odnést své zdařilé výrobky domů. Ve čtvrtek na nás čekala Jižní Amerika, přesněji řeka Amazonka, kde jsou postrachem všech plavců obávané ryby piraně. Ty bych si netroufl lovit ani já, a to jsem velký milovník ryb. Právě takové měli možnost si účastníci našeho posledního prázdninového zastavení vyrobit. Kromě opravdu děsivých ryb žijících v té nejdelší řece světa, jsme si vytvořili také pestrobarevné papoušky, skoro stejné, jací poletují v deštných pralesích Amazonie. 
 





Všechny šikovné děti, které nasbíraly razítka do našeho cestovatelského pasu, jsem já kocour Miloš odměnil za jejich prázdninové úsilí a tvoření certifikátem Cestovatele Světoběžníka. 


Málem bych zapomněl i tentokrát jsme mysleli na milovníky her. Měli možnost si procvičit postřeh a rychlost při Cestovatelském Double, pro mě to bylo takové trochu zamotané pexeso.
 

 
Ještě teď se mi ze všeho hlava točí jako zeměkoule. Zdar všem cestovatelům, malým, velkým, tlustým, tenkým, minulým i těm budoucím!
Fotky z celého cyklu Na prázdniny tatrovkou najdete ZDE. Váš kocour Miloš

Žádné komentáře:

Okomentovat