středa 3. srpna 2016

Středověké hry

V knihovně bylo opět živo a veselo. S chutí jsem si spolu s dětmi i s panem knihovníkem a paní knihovnicí zahrál hry podobné těm, kterými si krátili dlouhé chvíle a bavili se i lidé ve středověku. Bylo to super! Na chvíli jsem se dokonce stal hazardním hráčem a zkusil hru skořápky, lámal jsem si hlavinku nad šachovnicí, a tak už vím, jak táhnout koněm nebo pěšcem na E5, otestoval jsem si svou kočičí obratnost při hře Mikádo. Zjistil jsem, že z kostek se dá stavět nejen hrad, ale můžu si při házení a soupeření s protihráči procvičit i matematiku. No a to, že domino je skvělá hra, mohu jen potvrdit.

Vůbec jsem do dneška netušil, že existují hry jako "Karel IV. - staň se císařem", nebo "Královské karty Karla IV.", ale díky knihovně, která je zakoupila pro všechny milovníky historie, už je znám a mohl jsem si prověřit vlastní znalosti o nejvýznamnějším českém králi Karlu IV.
 


 
 
Také dnes jsem si zasloužil razítko za splnění úkolů a jsem zase o kočičí krok blíže k získání certifikátu Mladého historika.
 
Tak jako vždy jsem pro vás připravil FOTOREPORTÁŽ!

Váš zpravodaj Kocour Miloš.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat